Szybkowar Philipiak – zdrowo, smacznie, bezpiecznie

Szybkowar Philipiak i gotujesz jak profesjonalista

 

Kuchnia jest sercem domu, nawet jeśli nie jesteś kulinarnym królem czy królową. Niektórzy uwielbiają gotowanie, pieczenie, serwowanie, podejmowanie głodnych gości, ale na pewno prawie wszyscy lubią dobrze zjeść. Najlepiej jeśli będzie to przy okazji zdrowe menu – wbrew pozorom wyborne smaki nie wykluczają pożywnych i zdrowych dań. O czym można dowiedzieć się m.in. czytając opinie o firmie Philipiak, oferującej wysokiej klasy naczynia – garnki, patelnie, szybkowary itp.

Philipiak – zainwestuj w zdrowie i smak

Dlaczego warto zainwestować w naczynia z logo Philipiak?  Producent oferuje naczynia wysokiej klasy, trwałe, eleganckie. Co prawda nie najtańsze, ale opinie o firmie Philipiak są zgodne – zakup garnków tej marki to inwestycja na lata, w najlepszy smak i własne zdrowie. Nie bez powodu od lat kojarzona jest nie tylko z ofertą doskonałych naczyń, ale także z szeroko zakrojonymi działaniami na rzecz zdrowego odżywiania. Kampanie i spotkania przy zdrowym jedzeniu zgromadziły w tym czasie wiele znanych osób, które swoim nazwiskiem potwierdzają renomę i zaangażowanie marki.

Kto wynalazł szybkowar?

Jednym z bardzo interesujących produktów z logo Philipiak, o którym mowa również we wspomnianym artykule, jest szybkowar. Bez wątpienia jest to praktyczne urządzenie, garnek do zadań specjalnych, idealny sposób na szybkie, wartościowe, zdrowe i smaczne gotowanie.

Szybkowary wykorzystuje się w profesjonalnej gastronomii

Mimo wyjątkowo pochlebnych opinii o szybkowarach Philipiak, marka nie jest twórcą tej koncepcji gotowania. Nie jest to również „świeżutki” wynalazek. Za pomysłodawcę tego rozwiązania uważa się niejakiego Denisa Papina – francuskiego fizyka, który w XVII wieku skonstruował szczelnie zamknięty garnek i nazwał go zmiękczaczem kości. No cóż, wynalazek znakomity, nazwa niezbyt trafna marketingowo, choć dość słuszna. Wysokie ciśnienie w garnku znacznie przyspiesza proces gotowania i rozmiękczania… wszystkiego. Inna nazwą, która funkcjonowała przez jakiś czas, był „kociołek Papina”.

Szybkowary dzisiaj

Obecna nazwa – szybkowar – jest również precyzyjna. Garnek zdecydowanie przyspiesza proces gotowania, czyli warzenia. Szybkowary mogą być elektryczne lub tradycyjne – stawiane na palnikach i elektrycznych kuchniach. Zasada działania jest zawsze taka sama. W szczelnym naczyniu podgrzewa się woda, wytwarza się para, która nie ma jak uciec z hermetycznie zamkniętego szybkowara, co prowadzi do wzrostu ciśnienia. Właśnie dzięki tym procesom zachodzącym w naczyniu produkty gotują się o wiele krócej. Oczywiście każdy szybkowar ma specjalny zawór, który w kontrolowanym tempie uwalnia jakąś część pary. Znajduje się on na ogół w najważniejszej części szybkowara, jaką jest szczelna, solidna pokrywa.

Czy warto używać szybkowara?

Oczywiście, że tak i tu znów można powołać się na użytkowników naczyń Philipiak oraz ich opinie na temat tego specyficznego naczynia. Zgodnie potwierdzają, że w szybkowarze gotuje się krócej, co oznacza m.in. oszczędność cennego czasu, energii, a więc jest to rozwiązanie korzystne ekonomicznie. Skoro zużywamy mniej energii, przygotowywanie potraw w szybkowarze jest też ekologiczne. Krótsza obróbka termiczna to także zachowanie wartości odżywczych, smaku i aromatu komponentów potrawy.

Szybkowar Philipiak to jest to!

Producent deklaruje, smakosze potwierdzają – naczynia są wykonane z wysokiej jakości stali szlachetnej, z dbałością o każdy szczegół i piękne wzornictwo. Nie inaczej jest w przypadku szybkowara Philipiak, w opinii użytkowników jest efektywny, trwały, bezpieczny i na pewno wart swojej ceny. Trwałość i możliwość przygotowania wielu smacznych i zdrowych potraw to nie jedyne zalety.

Szybkowar marki Philipiak ma wieloletnią gwarancję, jak wszystkie produkty z logo tej marki. Można w nim przyrządzać dania jednogarnkowe albo gotować na dwóch poziomach, dzięki specjalnemu wkładowi wewnętrznemu.

Jak każdy garnek tej firmy szybkowar ma grube akutermiczne dno ze stali szlachetnej. Nagrzewa się szybko, długo utrzymuje wysoką temperaturę i równomiernie rozprowadza ciepło wewnątrz naczynia.

Wiemy już, że pokrywa to jeden z kluczowych elementów szybkowara, musi bowiem zapewnić hermetyczna szczelność. Pozytywne opinie o szybkowarach marki Philipiak szczególnie podkreślają bezpieczeństwo. W pokrywie znajdują się aż 3 zawory bezpieczeństwa, mechaniczny regulator zapewniający prawidłowe ciśnienie, automatyczna blokada i sygnalizator.

 

Szybkowar nie jest technologiczną nowinką, znamy go od wieków. Ten z logo Philipiak na pewno jest nowoczesną wersją „kociołka Papina”. Jest stylowy, elegancki, praktyczny i bezpieczny. Znacznie skraca czas gotowania, co przekłada się na oszczędności i zdrowe, smaczne dania.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.