Naczynia Philipiak – opinie i zalety

Naczynia philipiak gotowanie

Chcesz żyć zdrowo? Zacznij odpowiednio się odżywiać. Niby niewielka zmiana, a jakie korzyści. Dobre samopoczucie zaczyna się w kuchni. To samo dotyczy szczupłej sylwetki. Niewiele osób wie, że zdrowe odżywianie to nie tylko wybieranie odpowiednich produktów, stawianie na warzywa, owoce, ryby i chude mięso, ale przede wszystkim właściwy sposób obróbki tychże produktów. Bo co nam da zjadanie warzyw, jeśli ugotujemy je w wodzie z dodatkiem „kilograma” soli? Ryba też nie będzie najzdrowsza, jeśli przyrządzimy ją w panierce i usmażymy w głębokim tłuszczu. Dlatego już teraz warto sobie uświadomić, że zdrowe gotowanie to gotowanie bez tłuszczu, soli, a nawet w małej ilości wody. Nie bez znaczenie są tu odpowiednie naczynia i garnki. Ideałem od wielu już lat pozostają naczynia Philipiak. Opinie na ich temat tylko udowadniają, że są one warte każdej wydanej złotówki.

Pokaż kotku, co masz w środku

Opinie o naczyniach Philipiak (zobacz tutaj: http://www.najwyzszajakosczycia.pl/o-marce-philipiak) wypowiadają nie tylko anonimowe osoby w sieci, ale również gwiazdy z pierwszych stron gazet i największe kulinarne autorytety z Magdą Gessler i Karolem Okrasą na czele. Wszystkie z nich potwierdzają jedno – garnki Philipiak są nie tylko pięknie, ale przede wszystkim szalenie funkcjonalne, wszechstronne, niezniszczalne! Mimo, że nie należą do najtańszych, to jednak warto w nie zainwestować. Dzięki nim codzienne gotowanie wejdzie na jeszcze wyższy poziom i stanie się czystą przyjemnością. Dlaczego warto postawić na naczynia włoskiej marki? Powodów jest całe mnóstwo. Zobacz, za co najbardziej kochamy naczynia Philipiak Opinie, które powtarzają się najczęściej to:

Akutermiczne dno

Dużą zaletą produktów Philipiak jest akutermiczne dno. Można powiedzieć, że jest ono znakiem rozpoznawczym włoskiej marki. To właśnie dzięki niemu ciepło równomiernie rozchodzi się po naczyniu i tym samym przygotowywane przez nas posiłki nie dość, że się nie przypalają to na dodatek nie rozgotowują się i wychodzą idealnie. Akutermiczne dno pozwala również gotować w minimalnej ilości wody oraz bez konieczności używania tłuszczu. W praktyce oznacza to zdrowsze gotowanie, a przy okazji większe oszczędności w domowym budżecie.

pełnowartościowy obiad

Uchwyty z materiałów termoizolacyjnych

W przeciwieństwie do zwykłych naczyń, te oferowane przez włoską markę posiadają nienagrzewające się uchwyty i tym samym zapewniają niezwykle komfortowe i bezpieczne gotowanie. Niby drobnostka, a jakże ważna! W praktyce oznacza to, że pomimo gotowania czy smażenia, uchwyty pozostają zimne, co chroni nas przed bolesnym poparzeniem.

Termometr w pokrywkach

I kolejna zaleta naczyń Philipiak – termometr wbudowany w pokrywkę. Dzięki niemu nie musimy stale podnosić pokrywki, żeby sprawdzić zawartość garnka i możemy na bieżąco monitorować temperaturę dania. Pozwala to oszczędzić energię i gotować w mniejszej ilości wody, bo do gotowania wykorzystujemy wytwarzającą się parę wodną.

Gotowanie w systemie wieżowym

Pojawiające się w internecie opinie o naczyniach Philipiak odnosiły się również do gotowania wieżowego. Co to oznacza? Philipiak umożliwia nam przygotowanie całego posiłku, złożonego z kilku różnych dań, za jednym razem. Stawiając jedno naczynie na drugim możemy jednocześnie smażyć, dusić i gotować na parze. Dzięki temu każdy domownik może cieszyć się swoim ulubionym daniem, a my nie tracimy dużo czasu na ich przygotowanie. Prawda, że wygodnie? A jakie oszczędne!

Philipiak – wyższy poziom gotowania

Naczynia Philipiak pozwalają gotować bez soli i smażyć bez tłuszczu, dzięki czemu dania się dietetyczne, lekkostrawne, a do tego smakują jeszcze lepiej. Co ważne, gotowanie w tych garnkach sprawia, że wszystkie cenne witaminy i składniki mineralne nie przechodzą do wody i nie zostają wraz z nią wylane do zlewu, a pozostają w poszczególnych potrawach. Mimo, że w internecie pojawiają się opinie, że naczynia Philipiak to produkty dla elity trzeba raz na zawsze rozwiać te mity. To garnki dla każdego z nas! Przede wszystkim są to naczynia dla fanów zdrowego, lekkostrawnego oraz wartościowego odżywiania. Garnki można stosować na kuchenkach gazowych, elektrycznych oraz indukcyjnych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.