W kuchni stawiam na jakość – Zagrodowy kurczak ekologiczny

Jakość tego co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie, samopoczucie. Oczywiście również na walory smakowe potraw, które przyrządzamy. Dlatego staram się wybierać takie produkty, które odpowiadają wysokim standardom pod wieloma względami. W kategorii mięs jednym z faworytów jest na pewno kurczak ekologiczny z logo Zagrodowy.

zagrodowy
Zagrodowy – sprawdzona jakość

 

Dziś Zagrodowy to marka sprawdzona, renomowana, obecna na rynku już od kilkunastu lat. Asortyment produktów to znacznie więcej niż sztandarowy kurczak Zagrodowy, niezmienna natomiast pozostaje wysoka jakość oraz smak, który słusznie wielu osobom kojarzy się z prawdziwym, wiejskim, zdrowym kurczakiem z czasów dzieciństwa. Kluczowe znaczenie ma tu przede wszystkim chów, stosowana karma oraz czysty ekologicznie region Podlasia.

dlaczego zagrodowy

Karma to jeden z najistotniejszych elementów, który wpływa na jakość Zagrodowego. Podlega ona stałe kontroli weterynaryjnej, nie ma tu mowy o jakichkolwiek składnikach z GMO. Zagrodowy kurczak ekologiczny jest żywiony paszą na bazie pszenicy, kukurydzy, pszenżyta, słonecznika, rzepaku, grochu itp.

karma

W szerokim asortymencie produktów sygnowanych logo Zagrodowy znajdziemy dziś m.in.: kurczaka Zagrodowego, na rosół, kaczkę, porcje rosołowe, elementy oraz Zagrodowego koguta.

kurczak
Kurczak Zagrodowy

 

kogut
Kogut Zagrodowy

 

kaczka
Kaczka Zagrodowa

 

filet
Delikatny filet z kurczaka

 

Smak, jakość i szeroki wybór pozwalają na przyrządzenie wielu znakomitych dań. Inspirujące przepisy na dania z kurczaka ekologicznego znajdziemy również na stronie producenta:

rosół
Prawdziwy rosół „jak dawniej”
skzydelka
Chrupiące skrzydełka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcia: zagrodowy.pl, shutterstock

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.