Doceń jakość – gotuj w garnkach Philipiak

Gotowanie jest modne, dziś nie jest to jedynie nielubiany obowiązek pań domu, które bez zapału przyrządzały nudne obiady i ciasto na święta. Kulinarne dokonania to obecnie temat na popularne blogi, książki, programy telewizyjne. Jakość, smak i wartość potraw jest istotna nie tylko dla pasjonatów, ale w tzw. normalnym, codziennym życiu. Stawiając na zdrową i dobrą kuchnię trzeba mieć jednak odpowiedni „warsztat”, w tym również naczynia. Wielu miłośników gotowania wybiera garnki marki Philipiak, doceniając nowoczesne rozwiązania dla zdrowia oraz wyjątkowy design.

Zdrowe dania z garnków Philipiak

Na przestrzeni kilkunastu lat od powstania firmy, zdobyła ona wielu wiernych klientów. Większość z nich twierdzi, że kto raz gotował w garnkach Philipiak, ten nie będzie już używał innych. W naczyniach tej marki przyrządzimy potrawy bez użycia tłuszczu, soli, w małej ilości wody, na parze, czyli zdrowo i ekonomicznie. Nie bez powodu garnki Philipiak mają certyfikat Profilaktyki Cholesterolowej nadany przez Instytut Żywności i Żywienia. Smażenie, pieczenie i gotowanie z wykorzystaniem naturalnych tłuszczy zawartych w produktach i bez tłuszczów trans, to istotny element zapobiegania miażdżycy, chorobom krążenia, zawałom itp. Gotowanie w małej ilości wody to kolejny atut garnków Philipiak. Przede wszystkim pozwala to na rezygnację albo znaczną redukcję soli w potrawach. Niewielki dodatek wody sprawia, że składniki dań (np. z warzywa) nie są wygotowane, zachowują naturalny smak, aromat i sole mineralne. Biorąc pod uwagę to jak bardzo nadużywamy soli, która jest przecież obecna w wielu produktach gotowych, mamy kolejny argument za tym, aby gotować na zdrowie w garnkach Philipiak.

certyfikat
Gotowanie dla zdrowia

 

Ekonomicznie i bezpiecznie

Sygnowane przez markę Philipak garnki są wykonane ze stali szlachetnej, dzięki temu są trwałe, odporne na uszkodzenia, santybakteryjne i antyalergiczne. Mają grube, akutermiczne dno, które gromadzi ciepło i efektywnie rozprowadza je we wnętrzu naczynia. To dlatego możemy wyłączyć palnik albo płytę pod gotowanymi potrawami w połowie standardowego czasu – skumulowane ciepło sprawi, że warzywa czy ryż „dojdą” bez konieczności korzystania z gazu lub prądu. W tym miejscu warto również zaznaczyć, że naczyń tej marki można używać na wszystkich rodzajach kuchni (gazowych, indukcyjnych, elektrycznych).

garnek
Smacznie, zdrowo i ekonomicznie

 

Zdrowo, smaczne i stylowo

Marka Philipiak to garnki i patelnie, z których jest chyba najbardziej znana. Warto wybrać także doskonałe noże, sztućce oraz piękną porcelanę. Jeśli chodzi o naczynia można kupować je oddzielnie (różne garnki, patelnie, rondelki, szybkowary itp.), albo zdecydować się na kompletny zestaw. Bez wątpienia jest to znakomita inwestycja – nie tylko w wyposażenie kuchni, ale także jej… wystrój. Garnki Phiipiak zachwycają bowiem eleganckim, ponadczasowym wzornictwem.

Komplet czy pojedyncze garnki…?

 

Zdjęcia: facebook.com/pg/PhilipiakMilanoPoland, najwyzszajakosczycia.pl, pixabay.com

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.